PROJEKTY – Edycja projektu

Zmodyfikowano dnia wt, 4 Sie o 9:51 RANO

Cel instrukcji


W tej instrukcji dowiesz się, jak edytować istniejący projekt oraz jakie informacje można zmienić po jego utworzeniu.


Kiedy skorzystać z tej instrukcji?


Skorzystaj z niej, jeżeli:

  • chcesz zaktualizować dane projektu,

  • potrzebujesz zmienić termin realizacji,

  • zmienił się kontrahent lub osoba kontaktowa,

  • chcesz poprawić opis projektu,

  • chcesz zaktualizować informacje finansowe lub organizacyjne.


Jak przejść do edycji projektu?


  1. Z menu po lewej stronie wybierz Projekty.

  2. Otwórz projekt, który chcesz zmodyfikować.

  3. Kliknij przycisk Edytuj znajdujący się w górnej części okna projektu.

  4. System otworzy formularz edycji projektu. 





Jakie dane można edytować?


W zależności od konfiguracji systemu możliwa jest zmiana między innymi:

  • Dane podstawowe

  • typ projektu,

  • status,

  • grupa projektu,

  • nazwa projektu,

  • numer projektu.

  • Specyfikacja


Możesz zaktualizować informacje opisujące projekt, takie jak:

  • opis,

  • uwagi,

  • zdjęcie lub grafikę projektu (jeżeli funkcja jest wykorzystywana),

  • pozostałe informacje zapisane w specyfikacji.


Szczegóły realizacji

W tej sekcji można zmienić m.in.:

  • kontrahenta,

  • transport,

  • terminy rozpoczęcia i zakończenia realizacji,

  • inne informacje związane z realizacją projektu.


Finanse

Jeżeli firma korzysta z modułu finansowego, możliwa jest edycja danych takich jak:

  • warunki płatności,

  • waluta,

  • pozostałe informacje finansowe dostępne w formularzu.


Zapisanie zmian

Po wprowadzeniu zmian kliknij przycisk Zapisz.


Zmodyfikowane dane zostaną zapisane i będą widoczne dla użytkowników posiadających odpowiednie uprawnienia.



Warto wiedzieć


Edycja projektu nie wpływa na już wykonane operacje technologiczne ani historię aktywności użytkowników.


Zakres pól dostępnych do edycji może różnić się w zależności od konfiguracji systemu oraz uprawnień użytkownika.


Wszystkie wprowadzone zmiany są zapisywane w projekcie i mogą być widoczne w historii aktywności systemu, jeśli funkcja ta jest wykorzystywana.











Czy ten artykuł był pomocny?

To wspaniale!

Dziękujemy za opinię

Przepraszamy, że nie udało nam się pomóc!

Dziękujemy za opinię

Daj nam znać, jak możemy ulepszyć ten artykuł!

Wybierz co najmniej jeden powód

Wysłano opinię

Doceniamy Twój wysiłek i postaramy się naprawić artykuł